Blog

De evolutie van het beddenplan

Hoe handig zou het zijn voor een ziekenhuis om een instrument te hebben waarmee zelf gemakkelijk een goed beddenplan gemaakt kan worden?

Het maken van een beddenplan moet in elk ziekenhuis regelmatig gebeuren. Dit kan een heel gepuzzel zijn, zeker in het licht van eventuele bezuinigingen. Elk specialisme moet voldoende bedden hebben om de patiënten voor het grootste deel op de eigen afdeling op te kunnen nemen, en om de doorstroom vanuit de IC en de spoedeisende hulp voldoende op te vangen.

Wij starten binnenkort een innovatieproject waarin een applicatie wordt ontwikkeld die het mogelijk maakt dat een ziekenhuis zelf een beddenplan maakt dat eerder genoemde uitdagingen oplost. Dit instrument kan een beddenplan eenvoudig en betrouwbaar doorrekenen op een aantal belangrijke criteria zoals bedbezetting, weigeringskansen en vreemde liggers. Het stelt een ziekenhuis in staat om verschillende beddenplannen te vergelijken en een keuze te maken voor een beddenplan dat voldoet aan alle eisen die eraan gesteld worden.

De applicatie werkt op basis van simulatie, die gevoed wordt met data van opnames uit het verleden. Om te zorgen dat de uiteindelijke applicatie toepasbaar en gebruiksvriendelijk wordt, willen wij graag samenwerken met verschillende ziekenhuizen.

Daarom zijn wij op zoek naar drie ziekenhuizen die aan de ontwikkeling van de applicatie mee willen werken. Deze ziekenhuizen zijn betrokken bij het innovatieproject en verkrijgen een volledig functionerende versie van de applicatie aan het einde. Lees voor meer details bijgaande pdf of neem contact op met de projectleider, Paulien Koeleman.