Team

Arjen Jeninga
Partner

Arjen Jeninga ondersteunt opdrachtgevers in de gezondheidszorg bij complexe strategische- en organisatievraagstukken. De kern van het vraagstuk vormt de sleutel tot de oplossing. Vaak in combinatie met innovatieve oplossingen of nieuwe methoden.

Arjen kent de verschillende sectoren van de zorg goed. Daarom kan hij gemakkelijk verbanden leggen. Of het nu gaat om de ontwikkeling van netwerken of transformaties in het stelsel. Zijn adviesstijl is primair analytisch en gericht op de oplossing en het resultaat. Hij maakt gemakkelijk verbinding en blijft met voldoende distantie het vraagstuk benaderen. Zijn kracht ligt vooral in de ontwikkeling van (innovatieve) oplossingen. Binnen het bureau vervult Arjen de rol van ondernemer, waarbij hij steeds op zoek is naar innovatie, zowel op het vakgebied als in de zorg.

Arjen studeerde eerst economie en daarna psychologie aan de VU. Tijdens zijn studie werkte hij op de SEH van het VUmc en startte zijn loopbaan in 1985 als wetenschappelijk medewerker bij het EMGO instituut. Vanaf 1988 werkte hij als (senior) consultant bij onder meer PA Consulting Group. In 1992 werd hij manager P&O bij Amsterdam Thuiszorg, waarna hij 1994 zijn eigen adviespraktijk startte. Arjen werd in 2006 directeur van CC zorgadviseurs en maakte na de fusie met Prismant onderdeel uit van de directie. Na de verzelfstandiging in 2010 is hij weer partner bij CC.