Team

Ingrid Janssen
Senior adviseur

Ingrid is senior adviseur en projectleider. Zij heeft uitgebreide ervaring met het managen van complexe verandertrajecten in de zorg en maakt hierbij veelvuldig gebruik van methodieken als zorgpaden en Lean management. Zij werkt graag vanuit de bedoeling van een organisatie en gelooft sterk in autonomie en eigenaarschap van professionele teams. Ingrid weet praktijk, beleid en wetenschap te verbinden, is analytisch sterk, pragmatisch en gericht op resultaten.

In de periode 2007 – 2015 was Ingrid projectleider en begeleider van het Nederlandse deelnetwerk van het Belgisch-Nederlands Netwerk Klinische Paden (NKP). Binnen dit netwerk verzorgde zij opleiding, begeleiding en netwerking voor de aangesloten instellingen. In meerdere ziekenhuizen begeleidde zij multidisciplinaire teams bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zorgpaden. Ook heeft zij een begeleidende rol gespeeld bij de ontwikkeling van een aantal landelijke en internationale (bouwstenen voor) zorgpaden. Ingrid is voorzitter van de Nederlandse sectie van de European Pathway Association (www.E-P-A.org) en vertegenwoordigt daarmee de belangen van de Nederlandse leden binnen de E-P-A.

Ingrid studeerde fysiotherapie en gezondheidswetenschappen. Na 10 jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut in de 1e en 2e lijn, maakte zij in 1998 de overstap van praktijk naar advisering, begeleiding en opleiding.