Blog

Whitepaper: aanpak teamontwikkeling

Hoe kunnen zelfstandige, zelforganiserende of zelfsturende teams tot stand kunnen komen in organisaties in de zorg?

Veel organisaties in de zorg maken momenteel de beweging naar zelfsturende of zelforganiserende teams. De motieven daarvoor zijn talrijk, de aanpakken daarbij ook. De wens begint bij betere zorg en zorg die meer aansluit bij de wensen van de cliënt. Dat kan door zorgprofessionals vertrouwen en regelruimte te geven.

Het motief kan ook bij de bedrijfsvoering liggen. Niet zozeer op teamniveau (een zelfstandig team besteedt vaak minder tijd aan de cliënt of patiënt vanwege de overgenomen overhead taken), maar de organisatie bespaart in zijn totaliteit. Soms komt de wens voort uit de behoefte de kwaliteit van zorg te verbeteren en een nieuwe relatie met de cliënt te ontwikkelen. Maar ook vanuit de zorgprofessionals zelf ontstaat vaak de behoefte om meer regie en verantwoordelijkheid te krijgen.

Wie streeft er eigenlijk niet naar een nieuwe manier van werken die ruimte en vertrouwen geeft in de relatie met de cliënt? Wie streeft er niet naar een organisatie die zich bewust is van de kwaliteit van de diensten en zorg die zij levert aan de klant, aan collega’s en stakeholders in de regio en mensen aan zich heeft gebonden, die gepassioneerd werken? Een toekomstbeeld dat realiseerbaar is omdat veel organisaties al hebben laten zien dat het kan!

Lees het volledige artikel

Benieuwd naar de gehele whitepaper over teamontwikkeling en het tot stand komen van zelfstandige, zelforganiserende of zelfsturende teams? Via onderstaande knop kunt u de gehele whitepaper bekijken en downloaden.

whitepaper aanpak teamontwikkeling en zelfsturing, zelforganisatie, zelfregulering in de zorg pdf