Scroll to top

Laden Evenementen

« Agenda

TRAINING IN LEIDERSCHAP & STURING VOOR VOORZITTERS VAN ADVIESRADEN

7 oktober 2021

De training Leiderschap en sturing voor voorzitters is een eendaagse training, bedoeld voor voorzitters van adviesraden (PAR/VAR/VVAR). De training is ontwikkeld aan de hand van een onderzoek dat wij hielden onder een aantal voorzitters. Wij vroegen hen onder andere naar hun werkervaringen: tegen welke moeilijkheden zij aanliepen en waar volgens hen ruimte voor verbetering zat.

Uit het onderzoek kwam bijvoorbeeld sterk naar voren dat voorzitters het gevoel hebben dat zij aan hoge verwachtingen dienen te voldoen, zowel aan de kant van de leden van de adviesraad als aan de kant van hun leidinggevenden, collega’s en de Raad van Bestuur. Om die reden wordt de deelnemers tijdens de training onder andere geleerd:

  • op welke wijze je als voorzitter jouw leiderschapskwaliteiten kunt ontwikkelen;
  • hoe je doelgericht sturing geeft aan de VAR;
  • hoe je effectief optreedt in de organisatie.

Tevens biedt deze cursus genoeg ruimte om ervaringen met andere voorzitters uit te wisselen.

REACTIES VAN KLANTEN

De training is in 2010 van start gegaan en wordt door deelnemers als zeer waardevol ervaren.

“De inhoud van de training is toepasbaar op mijn praktijk. De rolbepaling van de VAR, de rollen van de voorzitter, eigenlijk alles uit de training. Het heeft veel stof tot nadenken gegeven en ik kan mijn inzichten omzetten naar activiteiten.”

“Het was een bruikbare, leerzame en interactieve training! De casuïstiek en openheid tijdens de training spraken me erg aan. De training was gericht op vragen uit de groep. Ik heb er erg veel aan gehad, ik ga vol ideeën aan de slag.”

“De presentatie en het delen van ervaringen met andere leden heeft mij enorme inzichten gegeven. En ook de analyse in strategisch denken heeft mij geholpen. Het was een prettige kleine groep waardoor individuele problemen goed besproken konden worden.”

Schrijf je in

Datum

7 oktober 2021
09:00 - 17:00

Andere data:
26 maart
1 oktober
25 maart 2021
7 oktober 2021

Kosten

€ 399,- per deelnemer inclusief lunch en cursusmateriaal

Trainer


Trainer: Roland Peppel