Laden Evenementen

« Agenda

 • Dit event is voorbij.

informatiebijeenkomst over Verpleegkundige Adviesraad (VAR), Professionele Adviesraad (PAR) en andere vormen van professionele zeggenschap

5 maart

Het afgelopen jaar hebben tal van zorgorganisaties een adviesraad geïnstalleerd. Velen overwegen het nu, maar vragen zich af welke vorm het beste past, welke keuzes gemaakt kunnen worden en hoe de ontwikkeling vorm te geven.
Het kwaliteitskader verpleeghuiszorg beschrijft dat het van belang is dat er structureel overleg plaatsvindt met vertegenwoordigers van de professionals. Ook dient de Raad van Bestuur de oprichting van een VAR, een PAR of andere vormen van professionele zeggenschap te stimuleren.
Ongetwijfeld vindt ook u het belangrijk om de professionals in uw organisatie een stem te geven. Ik nodig u van harte uit om aanwezig te zijn bij een informatiebijeenkomst over deze nieuwe kijk op de rol van professionals in de langdurende zorg en de invulling ervan in de praktijk. Voor en tijdens de bijeenkomst heeft u gelegenheid uw vragen te stellen. We benaderen uw vragen vanuit meerdere invalshoeken.

Onderwerpen die onder meer aan bod komen, zijn:

 • Wat zijn beoogde doelen en ambities? Wat levert een adviesraad op, voor cliënten, zorgverleners en de organisatie?
 • Onderscheid tussen VAR, VVAR en PAR, en de motivatie tot de keuze.
 • Andere vormen van professionele zeggenschap
 • Typen van adviesraden, hun verantwoordelijkheid, rol en taken
 • Samenstelling en omvang van een adviesraad
 • Adviesraden als samenwerkingspartner van Raad van Bestuur, management, andere stakeholders en de eigen collega-vakgenoten.
 • Het opzetten van een adviesraad: Wat zijn succes- en faalfactoren?
 • De rol van adviesraden in uw kennisnetwerk
 • Adviesraden en organisatieontwikkeling
 • Enkele ondersteunende instrumenten

Bent u werkzaam in een zorgorganisatie als bestuurder, manager, beleidsmedewerker of professional, dan kunt u zich aanmelden via onderstaand formulier.
CC zorgadviseurs ondersteunt al bijna 20 jaar organisaties bij het opzetten en succesvol zijn van adviesraden en andere vormen van professionele zeggenschap. De uitingsvormen zijn talrijk, elk met eigen kenmerken en veel beïnvloedende factoren. Het succesvol opzetten en functioneren van een adviesraad vraagt maatwerk voor elke organisatie.

Wij vinden het van belang dat zorgorganisaties een afgewogen keuze kunnen maken. Deelname aan deze bijeenkomst is dan ook kosteloos. Mocht u echter op het laatste moment (binnen 24 uur) afzeggen, dan zijn wij genoodzaakt om € 25,– per deelnemer in rekening te brengen.

Schrijf je in

Datum

5 maart 10:00 - 12:30

Kosten

Gratis

Trainer

Sjors-Frielink
Trainer: Sjors Frielink

Locatie

CC zorgadviseurs
Houttuinlaan 14
3447GM Woerden