Methodieken

Werken met het VARiantenmodel

Het VARiantenmodel cc zorgadviseurs

Om beleidsbeïnvloeding van professionals te realiseren

Door de jaren heen heeft CC zich ontwikkeld als een toonaangevend bureau op het gebied van de begeleiding en ontwikkeling van zorgprofessionals en Verpleegkundige en/of Verzorgende Adviesraden (VAR). Vanuit onze ervaring en kennis hebben we een groeimodel ontwikkeld dat ondersteunend is aan de professionele ontwikkeling van VAR’s: het VARiantenmodel. Het VARiantenmodel beschrijft een aantal typen van VAR’s die in Nederland voorkomen op een aantal kenmerken.

Aanpak

CC zorgadviseurs helpt bij het opzetten en ontwikkelen van de VAR. We streven er naar dat de VAR daadwerkelijk invloed heeft binnen zijn organisatie en daarin kan groeien. Dit wordt gedaan door middel van intensieve begeleiding en trainingen voor elk type VAR. Het is ook mogelijk om meerjarige ondersteuning op maat te ontvangen (meer informatie). Bovendien organiseert CC meerdere keren per jaar een VAR-thema/netwerkbijeenkomst. Kennisoverdracht is belangrijk; van elkaars succesverhalen valt dan ook veel te leren. Neem een kijkje bij ons overzicht aan VAR-trainingen of neem contact op via info@cczorgadviseurs.nl.

Wat is het VARiantenmodel?

Het VARiantenmodel is een hulpmiddel en helpt VAR’s om hun positie en ambitie te bepalen. In de praktijk zijn verschillende typen VAR´s te zien. De verschillende ontwikkelstadia van VAR´s zijn ondergebracht in het model: VARiantenmodel-grafiek

In het model worden onder andere de volgende vier aandachtsgebieden onderscheiden:

Meer informatie

Benieuwd waar uw VAR staat in dit model? Doe de test op variantenmodel.nl. Voor meer informatie kunt u deze presentatie downloaden.