Blog

Samen sterk met de VAR Community Nederland

Op 29 oktober lanceert CC zorgadviseurs de VAR Community Nederland, een online platform van en voor VAR’s. Alle geïnteresseerde VAR’s zijn van harte welkom!

De VAR is niet meer weg te denken uit de Nederlandse zorg. Zij zijn van grote waarde en dragen bij aan het continu verbeteren van de werkomgeving van verpleegkundigen en verzorgenden, zodat die steeds meer tot hun professionele recht komen. Iedere VAR doet dit op eigen wijze en in toenemende mate samen met anderen in hun organisatie. Ook is een aantal betrokken bij de ontwikkeling van Shared Governance. Dit alles leidt steeds tot nieuwe uitdagingen en vragen voor VAR’s.

We weten dat veel VAR’s behoefte hebben aan contact met andere VAR’s. Niet alleen fysiek, maar ook online. Om dit mogelijk te maken heeft CC zorgadviseurs in samenwerking met House of Generations een uniek online platform ontwikkeld, de VAR Community Nederland. Een ontmoetingsplaats dat vanuit de wens tot samenwerking VAR’s op landelijk niveau tot een overkoepelend VAR-netwerk verbindt. Het is transparant, uitnodigend en laagdrempelig. Een ‘collaborative community’ die mensen bindt, betrekt en drempels wegneemt. Een community, hoewel geïnitieerd door CC zorgadviseurs, maar waar VAR’s de eigenaar van zijn.

Binnen deze online community kunnen de leden vragen aan elkaar stellen, ideeën inbrengen en samen in een ‘werkplaats’ aan de slag gaan. Daarbinnen hebben zij o.a. via blogs, een kenniscentrum en forum de vrije ruimte om relevante kennis te delen en openhartige discussies op gang te brengen. Inspirerende samenwerkingsverbanden die zelf de regie voeren over wat zich in de community afspeelt.

Op de kick-off wordt het platform geïntroduceerd en kunnen VAR’s kennismaken met elkaar en met het werken in de VAR Community Nederland.

Aanmelden voor kick-off VAR Community Nederland 
Wilt u aanwezig zijn bij de kick-off? Wees er dan snel bij! Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Stuur een mail naar info@cczorgadviseurs.nl om u aan te melden. Wij verzoeken u om per VAR één lid aan te melden.

Datum:          29 oktober 2015
Tijd:               15.00 – 17.30
Locatie:         Kantoor CC zorgadviseurs, Houttuinlaan 14, Woerden

 

Meer weten over de VAR Community Nederland?
Neem dan contact op met Roland Peppel, 06 – 532 902 31, r.peppel@cczorgadviseurs.nl